Josep M. Solà (Sant Feliu de Pallerols, garrotxa, 1970) és un notable continuador de l’ escola paisatgística que tant alt ha posat la capacitat plàstica dels pintors de la seva comarca que l’ escola d’ Olot és en moltes ocasions criticada per la repetició de determinats temes, però no li fa cap por que el considerin fidel a les expressiones més clàssiques de la mateixa.

Respectuós amb el paisatge al que serveix, Josep M. Solà el vol representar de la mateixa manera que el veu. el seu anhel és fondre’s amb cada paisatge i així poder explicar des de dins les motivacionsde cada moment un cop les llums han aconseguit formar aquells espais de bellesa. el seu treball és minuciós en els detalls, però mai s’ atura en les simples aparences, sinó que incansablement cerca les raons interiors.

Des de la seva joventut, Josep M. Solà no és dels que trenquen amb l’ ambient que s’ ha trobat, encara que tampoc no és un conformista. En la seva pintura és visible un afany vivificador dels motius que de tan clàssics per a molts han perdut essències. ell les troba i les posa de manifest un altre cop.

Josep Maria Cadena, crític d’ art

Ver Curriculum

Foz de arbayun’ (Navarra)

Molinos de Duero’ (Soria)

Camino de Sant Joan de Boí’ (Lleida)

Comjunto monumental de Quejana’ (Älava)

El Cañón del río Lobos’ (Soria)

Lago Ercina’ (Covadonga, Asturias)

Río Cares’ (Picos de Europa, Asturias)

Fuente: Jose M Solá

Web